Nis

Ölçme Değerlendirmede Yenilikçi Yaklaşımlar sunumu öğretmenlerimizin katılımıyla okulumuzda gerçekleştirilmiştir.

Nis

Kut’ül Amare; Birinci Dünya Savaşı Yıllarında yaşanan; Irak, Bağdat yakınlarındaki; Dicle nehri kıyısında Kut’ül Amare denilen yerde Osmanlı Ordusunun İngilizleri büyük bir yenilgiye uğrattığı son zaferidir.

Kut'ül Amare Zaferi'nin 108. yıl dönümünde tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Nis

53 KİTAP VE YAKLAŞIK 500 VİDEODAN OLUŞAN AİLE EĞİTİMİ KİTAP SETİ'NİN İLKİ OLAN "ZİHİN YETERSİZLİĞİ AİLE EĞİTİMİ KİTAP SETİ" YAYINDA

Nis

Genel Müdürlüğümüzce "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" münasebetiyle planlanan etkinlikler kapsamında özel eğitim alanına ilişkin farkındalığın artırılmasına katkı sağlamak amacıyla Bakanlığımıza bağlı tüm resmî/özel ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrenciler arasında özel eğitim ihtiyacı olan akranları hakkındaki duygu ve düşüncelerini mektupla ifade etmeleri için "Özel Çocuklara Özel Mektuplar Seçkisi" düzenlenecektir.

Seçkide ilkokul ve ortaokul eserleri ayrı kategorilerde değerlendirmeye alınacak olup iki kademede birinci, ikinci ve üçüncü seçilen eser sahipleri ödül almaya hak kazanacaktır. Seçki sonucunda dereceye giren eser sahiplerine aşağıda belirtilen ödüller verilecektir.

Birincilere: Tablet

İkincilere: Akıllı Saat

Üçüncülere: Bluetooth Kulaklık

Son Başvuru Tarihi: "03 Mayıs 2024"

Seçki sonuçları "16 Mayıs 2024" tarihinde https://orgm.meb.gov.tr/ adresinden duyurulacaktır.

"Özel Çocuklara Özel Mektuplar Seçkisi" için ayrıntılar 81 İl Millî Eğitim Müdürlüğüne resmî yazı ile gönderilmiştir.

Nis

"Ben Okuyorum İstanbul Okuyor" projesi kapsamında Nisan ayı etkinliklerinden afiş çalışmamızı gerçekleştirdik. Valiliğimizce dağıtılan kitaplardan Mustafa Yasir KAÇMAZ'ın Hababam Sınıfı kitabını okumaya başladık. Öğrenci, öğretmen ve velilerimizi kitap okumaya teşvik çalışmaları gerçekleştirdik.

Nis

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan'da Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan ulusal ve resmî bir bayramdır. 23 Nisan, sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın çocuklarına adanmış bir bayramdır. Bugün, çocukların eşitlik, adalet ve özgürlük içinde büyüdüğü bir dünya için çalışmaya ve çaba göstermeye devam etmeliyiz. Çocuk bayramımız kutlu olsun…

Nis

Otizm, ilk 3 yaş içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu süren, özellikle sosyal ilişkiler kurma ve sürdürmede zorluklara neden olan gelişimsel farklılıktır. Sözel ve göz teması kurma ve jest-mimik kullanımı gibi sözsüz iletişimde zorluk yaşanması ile karakterizedir. Konuşma kabiliyetinin geç ya da sınırlı olması, kolları sallama ve yüksek seslerden hoşlanmama gibi belirleyici ve tekrar eden belirtiler gösterirler.

Otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2 Nisan'da "Dünya Otizm Farkındalık Günü" münasebetiyle okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri tarafından etkinlikler yapılmıştır.

Nis

YAŞLILAR HAFTASI Kapsamında Okmeydanı Darülaceze Başkanlığını ziyaret ettik.

Yaşlılarımız; tecrübeleri ve bilgi birikimleriyle geleceğimize ışık tutan, geçmişi yaşatarak millî kültür ve değerlerimizi yarınlara aktaran toplumsal hafızamızdır.

Büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, ellerinden öpüyoruz.

Nis

Okulumuzda deprem tatbikatimizi gerçekleştirdik.

Bu tatbikat ile öğrencilerde; “Çök - Kapan - Tutun, Tahliye” okul toplanma alanına güvenli bir şekilde ulaşma becerilerini kazandırmak ve kalıcı hale getirmek, okul idaresi ve öğretmenlerin ise okul idaresi tarafından hazırlanan okul afet ve acil durum planlarında belirlenen müdahale süreçlerine ait görevlerin yerine getirilmesine yönelik pratik kazandırmayı amaçladık.

Mrt

Toki Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi saç bakım ve güzellik bölümü öğrencileriyle 21 Mart Down Sendromuna Farkındalık Günü'nde akran kaynaşması etkinliğinde misafir perverliği için başta okul müdüresi Yıldız Çopur başta olmak üzere tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerine bu güzel gün için teşekkür ederiz.

Mrt

Gönüllerinde sevgiyle, yüzlerinde tebessümle, bizlere kattıkları +1 farkla, paha biçilemez değerin farkındayız.

Unutmayalım ki; down sendromu bir hastalık değil, sevgi dolu bir farklılıktır.

İyi ki varsınız

Mrt

Çanakkale zaferimizin 109. yılında tüm kahraman şehit ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyoruz.