Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

Belirli gün ve haftalar kapsamında 08-14 Mart 2024 tarihleri arasında yer alan "Bilim ve Teknoloji Haftası" etkinliği kapsamında panomuz hazırlandı. Emeği geçen öğretmenlere teşekkürler.

Aşure berekettir, şifadır.

Farklı birçok gıdanın bir araya getirilerek eşsiz bir lezzetin ortaya çıkmasıdır. Özenle yaptığımız bu aşurenin bize şifa, yeni okulumuza Bereket getirmesi dileğiyle..

Afiyet olsun.

Şbt

"Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor" projesi kapsamında dağıtımı yapılan kitaplar okulumuz kütüphanesine eklendi.

Şbt

Özel eğitim zümre toplantısı yapıldı.

Toplantıya okul müdürümüz ve müdür yardımcımız da katıldı.

Ara

Öğretmen, öğrenci ve velilerimizle hazırladığımız yerli ürünlerle yerli malı haftasını kutladık. Yerli ürün ve yerli marka kullanımına dikkat çektik. Şenlik havasında geçen bu güzel günde emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Ara

İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü işbirliği ile okulumuzdaki öğretmen ve öğrencilerimizle keyifli bir gezi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz deneyimleyerek öğrenmişler ve eğlenceli vakit geçirmişlerdir. Bu güzel imkanı bize sunan gastronomi bölümüne ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkürler.

Ara

Mazlumların gözyaşının dindiği, hayatın her alanında insan haklarının ön planda tutulduğu ve korunduğu güvenli bir gelecek temennisiyle "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" kutlu olsun.

Ara

Bugün okulumuzda İbn Haldun Üniversitesi'ne gezi düzenlenmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimize ve bizleri ağırlayan İbn Haldun Üniversitesi'ne teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında biz bu balonları sevgiye, mutluluğa, iyiliğe uçurduk. Sevginin karşısında hiçbir engel yoktur

Okulumuzda şenlik havasında hep birlikte eğlendik.

Kas

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş illerinde gönüllü olarak eğitim ve psikososyal destek faaliyetlerine katılan öğretmenlerimize bakanlıkça verilen başarı belgeleri Okul Müdürü Sayın Mücahit DEMİREL tarafından takdim edildi.

Kas

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü saygı ve minnetle anıyoruz. Panomuzun hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürler.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu , büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün vefatının 85. Yıl dönümünü sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz. Bu törende emeği geçen öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.